Home » Galerie foto

Galerie foto

⛰️🏞Țara mea-i un colț de rai !
🌈Dacă așezam literele în altă ordine : OM ÎN RAI !!!!!
🏢Școala Gimnazială Sfinții Împarati vă urează tuturor LA MULTI ANI și ție , dragă țară , cu o istorie de peste 104 ani , să strălucești , să mergi tot înainte cu capul sus !!!
🟥🟨🟦LA MULTI ANI , ROMÂNIA !!!

🔴Este important ca elevii să știe să acorde primul ajutor, astfel încât persoanele care au nevoie de ajutor să aibă mai multe șanse de recuperare sau de supraviețuire.

🆘️Cursul de prim ajutor de bază organizat de către Asociația pentru Salvare și Ajutor Umanitar Galați – SRAU reprezintă un instrument excelent pentru formarea elevilor din ciclul gimnazial în îngrijirea imediată pentru o persoană care s-a rănit în urma unui accident sau a unei boli.

🟥Referitor la manevrele cele mai importante de prim ajutor, pentru ca o victimă să poată supraviețui, elevii au declarat că acestea ar fi resuscitarea cardio-pulmonară și oprirea hemoragiilor.

‼️‼️‼️Elevi pregatiți= o viața salvată

Școala noastră a participat la campania SNAC ” Săptamana legumelor și a fructelor” donate 21- 25 noiembrie 2022.

Un număr mare de elevi, alături de educatori , învătatori și profesori au răspuns la această acțiune în urma căreia s-au colectat fructe și legume .

Acestea au fost donate Seminarului Teologic Ortodox ,, Sfantul Apostol Andrei ” fiind distribuite ulterior persoanelor nevoiașe .

Le multumim participanților și îi așteptăm cu drag să se implice și în următoarele acțiuni de voluntariat ale școlii.

Pornind de la motto-ul Săptămânii Educație Globale “Este lumea noastră, să acționăm împreună!”, elevii Școlii Gimnaziale “Sfinții Împărați” coordonați de doamnele învățătoare și profesoare , au discutat despre importanța păcii în lume, despre faptul că toți copiii sunt egali, realizând activități specifice acestei teme.

#Toamna_în_cuvinte_și_culori🍂🧡🍁

,,De dimineața până seara, și noaptea, frunzele🍂 cădeau întruna.🍁Unele mai repezi, altele mai domoale,🍁🍂 legănându-se în aer ca o aripă de fluture…” Emil Gârleanu

Zâna Toamnă ne-a surprins din nou, trimițându-ne în dar copilașii drăgălași ai clasei pregătitoare B, de la Școala Gimnazială ,,Sfinții Împărați”, coordonați cu multă blândețe de către doamna profesor Luminița Bucur și doamna bibliotecar Mariana Patron.⚘❤

Cărțile, bucuroase și nerăbdătoare, au inspirat parfumul crizantemelor, oferind prichindeilor curioși, lecturi minunate.📖❤

Am citit împreună povestea ,,O frunză”, o carte sensibilă, din care am învățat să fim curajoși și încrezători, să ne valorificăm timpul, să explorăm lucruri noi și misterioase. Micuții au cântat și ne-au încântat cu poezii despre toamnă și au încărcat atmosfera cu ghidușii, așa cum stă bine unor copii de vârsta lor.

La finalul activității, cei mici au lucrat în echipă, realizând puzzle-uri cu Zâna Toamnă,🍂🍁 mulțumindu-i pentru zilele frumoase, în care ne-a răsfățat cu raze blânde de soare, cu frunze ruginii 🍂și stropi de culoare.🧡

Felicitări, dragilor!👏 Vă mai așteptăm la noi!📚❤

“Elevii claselor a IV-a ne poartă într-o călătorie magică, cu ghid în limba engleză 🙂, printre stele și planete. Felicitări pentru proiectele superb realizate, mici astronomi!”

În perioada aprilie-iunie 2022, s-a desfășurat în școala noastră Proiectul educațional “Fii avocat în școala ta!”, implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România.
Activitățile, susținute de doamna avocat Luminița Ilaș din Baroul Galați, au fost variate și interesante și au vizat facilitarea accesului elevilor la informații elementare despre drepturile și responsabilitățile lor, despre răspunderea civilă și penală, dar și despre profesiile juridice.
Foarte apreciat a fost procesul simulat, în cadrul căruia elevii din clasele participante (7A, 7B, 8A, 8B) au avut diferite roluri (judecător, procuror, avocați, inculpat, parte vătămată, martori), pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă într-o sală de judecată.

https://www.facebook.com/278621785902899/videos/723796395303420

https://www.facebook.com/278621785902899/videos/661814021759207

La multi ani! 8 Martie – Clasele a VIII-a A si a VII-a B indrumate de doamna profesor Toader Liliana

“Copilăria este o lume aparte, pentru noi o lume ciudată, fantastică,ireală, pentri cei ce fac parte din ea dimpotrivă, una reală și plină de armonie”Elevii claselor a V-a B și a a VII-a A, îndrumați de Doamna Prof. Moșescu Antoanela Emanuela, au strecurat un strop de iubire în sufletele celor mai gingașe ființe transmițând emoțiile puternice și profunde cu ocazia venirii primăverii.Clipele au fost minunate, sentimentele au fost unice, iar elevii sunt mereu talentați, dedicați și minunați.Copilăria este inima tuturor viselor.

Alta activitate interesanta la clasa a VII-a B! Mulțumiri domnului doctor cardiolog, Marinescu Mihai pentru disponibilitate, pentru prețioasele informații explicate pe înțelesul elevilor noștri. Doua ore în care elevii au fost fascinați!

Ion Creangă, mărțișorul literaturii române, considerat cel mai mare povestitor român, a încântat copilăria nenumăratelor generații.Elevii clasei a IV a B, Sc. GIMN. SFINȚII ÎMPĂRAȚI au relatat întâmplările copilăriei marelui scriitor, având ca suport banda desenată.

Verdele natură, primăvara, echilibrul, renașterea, reînnoirea și revitalizarea. Este un simbol al prospeţimii, sănătăţii, armoniei, prosperităţii, progresului, evoluţiei, fertilităţii, dezvoltării, speranţei şi siguranţei.Verde este culoarea recomandată de purtat vinerea. Vinerea ne tragem puțin sufletul după agitația săptămânii și purtăm ceva verde pentru destinderea stării de spirit.

Concurs culinar “Chef în bucătărie pentru o zi!”, Clasa a VII-a B, în colaboarea cu clasa a VIII-a A, organizat de doamna profesor Toader Liliana.

Au fost clipe magice, iar elevii s-au dovedit curajoși, talentați în arta culinară.

Astăzi, de ZIUA ESARFEI, elevii din ciclul primar au pictat/ decorat o EȘARFĂ pentru Școala lor !

15 Februarie, Ziua Națională a lecturii

https://padlet.com/luminita_lala/idhkspbhk5wemlqm

„Asta e fascinant la cărţi: îţi permit să călătoreşti fără să faci un pas.“ – Jhumpa Lahiri

#15februarie #CitimImpreuna #ZiuaLecturii

Elevii din ciclul primar

Elevii din ciclul gimnazial

Elevii de la clasa a IV-a B, îndrumați de doamna învățătoare Bucur Luminița ne prezinta Semnificatia, originea si evolutia PALARIEI

Palaria- obiect vestimentar dar si metoda didactic…oricare dintre ele le_am alege ,azi am reusit sa smulgem un frumos zambet atat de la copii cat si de la cadrele didactice !

Parada modei – Pălăria în centrul atenției!

We love homework!

Elevii din clasele a III-a A, B și a VI-a fac din teme un prilej de bucurie și călătorie imaginară în jurul lumii.

Prof. Pricopi Antoneta

Încă o ZI ALTFEL care a adus zâmbete și voie bună în marea familie a Scolii Gimnaziale Sfinții Împărați Galați.

Ziua internațională a cititului împreuna

ZICI2022 Ziua Internațională a Cititului Împreună!

Felicitări pentru implicare și dăruire colectivului clasei a II-a A.

Citind împreună schimbăm lumea.

“Fiecare carte deschise o lume mai buna”
De ziua internațională a cititului impreuna mi-am propus o altfel de activitate si zic eu ca am reușit.Am explorat impreuna frumusetea cuvintelor si am recomandat câte o carte/poveste ce ne-a stârnit curiozitatea si interesul pentru lectura.
Lecturare plăcută,dragilor!

Pentru a marca praznicul închinat Sfintilor Trei Ierarhi,  elevii clasei a VII a B, sub îndrumarea doamnelor prof.Negru Catalina și prof. Liliana Toader, în cadrul unei activități interdisciplinare, au aprofundat activitatea religioasa, filantropica și literara a Sf.Vasile cel Mare, Sf.Grigorie Teologul și a Sf.Ioan.

Școala ….cu zâmbete !
Hai cu starea de bine la școala !
Ziua Albastra

Hrănitori și prevenirea coliziunii păsărilor de geamuri – activitate în cadrul Proiectului ,,Școli prietenoase cu natura”, Clasa a IV-a A, prof. inv primar, Cezarina Necula

Colectivul Școlii Gimnaziale “Sfinții Împărați” s-a gândit să le facă elevilor săptămânile mai ușoare și mai vesele. Astfel că, în fiecare vineri desfasurăm proiectul ZILE VESELE !

Sărbătorirea în fiecare an, la 15 ianuarie, a nașterii celui mai mare poet al românilor, Mihai Eminescu, numit pe bună dreptate ,,Luceafărul poeziei românești”, constitute pentru noi un prilej de cinstire și prețuire a valorilor culturale lăsate nouă ca moștenire.

La activitate s-au implicat toate cadrele didactice din învățământul primar al școlii noastre, sub îndrumarea doamnei bibliotecar Patron Mariana.

Invitată la această activitate a fost doamna bibliotecar Târâlă Sava Maricica de la Biblioteca Județeană V.A. Urechia Galați.

CRĂCIUN FERICIT! LA MULȚI ANI, 2022!

Frumusetea iernii, cu dulcele ecou al colindelor și cu imaginea celor dragi în suflet să vă aducă împlinire, iubire și fericire! 🌲❄🎄🎅🤶☃️

Colectivul Scolii Gimnaziale Sfinții Impărati urează tuturor elevilor și părinților SĂRBĂTORI FERICITE !

Moș Crăciun a poposit și în clasa a II-a. Cu emoții și bucurie în suflet copiii i-au cântat moșului colinde frumoase cu glasurile lor cristaline. Au fost răsplătiți pe măsură și Moșul a plecat fericit și la alte clase de copiii. Crăciun fericit tuturor!!

Campania initiata de CJRAE a fost incheiata cu succes !

16 decembrie 2021

Sub îndrumarea cadrelor noastre didactic, elevii școlii au învîțat cum să dăruiască. Astfel, ajutată și de elevi și de părinții acestora, colectivul Școlii Gimnaziale Sfinții Impărați a reușit să aduca zâmbetul copiilor aflați în dificultate !
Campaniile umanitare desfășurate au avut un impact emoțional pentru toate parțile implicate, fiind un adevarat succes !

Clasa a II-a A inv. Georgeta NEICU alaturi de d-na poet Vera Crăciun

La mulți ani, ROMÂNIA!

IN LUMEA BASMELOR activitate organizată cu ocazia ZILEI INTERNAȚIONALE A CARTII

Clasa a III a B coordonată de dna învățătoare Bucur Luminița și bibliotecar Patron Mariana de la Școala Gimnazială ” Sfinții Împărați” Galați au pătruns în lumea basmelor lui Hans Christian Andersen alături de cele mai îndrăgite personaje care au fost vreodată create. Li s-au alăturat online clasele a II a B, I B , a II- a A, CP B, I A. Cu toții am învățat că poveștile ne oferă lecții de viață, că dragostea de mamă poate învinge toate prejudecățile lumii, iar iubirea cea adevarată se împlinește oricâte piedici s-ar întalni.

https://www.viata-libera.ro/eveniment/160795-mesajele-elevilor-galateni-catre-copiii-romani-din-diaspora?fbclid=IwAR33tTPjckCw7SsIEC_niPECmqthn4iL29gm5vBt8FbzDKBBfaM296VEPBg

Dacă e Martie… Ne reamintim de ION CREANGĂ

Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) 2021

10 FEBRUARIE 2021