Home » Scoala altfel

Scoala altfel

An școlar 2023-2024

Nume activitate: ,,LUMEA MINUNATĂ A LEGUMELOR ŞI FRUCTELOR”
Proiect: ,,ALIMENTAȚIA ȘI MIȘCAREA–SOLUȚII PENTRU MENȚINEREA STĂRII DE SĂNĂTATE!”
Profesor Coordonator: Petrea Răzvan

În data de 26 octombrie 2023, am participat împreuna cu 5 eleve de la clasa a VIII-a A (Lazăr Briana, Preda Nicoleta, Flutur Bianca, Clătinici Sofia și Pangrate Alexia), diriginte dl. Prof. Drăgan Doru, la activitatea “Lumea Minunata a fructelor și legumelor” din cadrul proiectului “Alimentația și mișcarea – Soluții pentru menținerea stării de sănătatea”, desfășurat la Colegiul de Industrie Alimentară “Elena Doamna”, Galați.
În cadrul acestui eveniment, elevele au ascultat o prezentare legata de pericolele consumului de zahăr iar apoi au participat la un concurs de pictat dovleci unde au reușit sa obțină premiul al doilea constand în diplomă si produse naturale – gemuri și sucuri. Mai apoi am putut degusta produse de toamnă din laboratoarele liceului, create de către elevi – zacuscă, must, gemuri, plăcinte, produse de panificație s.a. Copiii s-au simțit minunat și au plecat acasă bucuroși ca au avut ocazia să participe la această activitate.

Nume activitate: Kpop School Gameshow
Profesor Coordonator: Petrea Răzvan

În data de 23 octombrie 2023, în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Sfinții Împărați”, Galați, am desfășurat concursul interșcolar Kpop School Gameshow unde au participat 7 echipe: Stray Kids, Butterflies și Stars de la Școala “Sfinții Împărați” (cu elevi de la clasele 7A, 5A și 5B+6B), echipa G-Idle de la Școala nr. 10 (cu elevi de la clasele 5A, 6A, 6B și 7A) și echipele Le Sserafim, Twice si New Jeans de la Școala nr. 26 (cu elevi de la clasele 7B, 6A, 6B și 5A), aceștia fiind însoțiți și supravegheați și de doamnele diriginte Vasile Simona, Ginghină Oana și Ștefănescu Cătălina.

Tematica acestui concurs a fost muzica coreeană K-pop, foarte populară astăzi printre adolescenți. Unele echipe chiar au impresionat prin cunoștințele lor în materie de artiști, melodii și coregrafii! Secțiunile (și castigatorii) au fost: Mimă (G-Idle), Character Quiz (Le Sserafim), Kpop Trivia (New Jeans), Song Guess (Le Sserafim) și Choreo Master(G-Idle). Fiecare secțiune a avut premii constând în dulciuri și sucuri oferite de Școala “Sfinții Împărați” iar Marele Premiu a fost oferit de sponsorul nostru, Librăria E-Lybris și câștigat de echipa cu cele mai multe puncte, Le Sserafim. Pe langă acestea, toți elevii au primit diplome și premii de participare (bomboane, sucuri si vouchere de la E-Lybris) iar echipele care nu au câștigat la nicio secțiune au primit premii de consolare. Toți participanții au plecat bucuroși cu câte ceva acasă.

Împreună am râs, am recunoscut melodii, am dansat, am mâncat dulciuri și ne-am distrat cu ajutorul limbajului universal al muzicii și dansului! În final copiii au rămas cu amintiri, premii, zâmbete și dorința de a mai participa și altă dată!

https://www.youtube.com/watch?v=G8ZsmTMMIBw

În cadrul temelor propuse în ,, Săptămâna Altfel ”, elevii clasei a II-a A, împreună cu dna înv. Manole L., au desfășurat o activitate deosebit de incitanta -,, Carnavalul personajelor preferate ”.

Acestia au prezentat cartea citita, au desenat și justificat alegerea făcută, au vizionat secvente din basmele copilăriei. De asemenea, au dorit chiar sa fie costumați în personajul preferat.

Mulțumim părinților pentru implicare!

Săptămâna Altfel a debutat cu o activitate foarte frumoasă pentru elevii clasei pregătitoare B la Salina Aether. Salinoterapia este o metoda 100% naturală pentru a trata tusea si năsucul înfundat,fără medicamente agresive.

👶🏻🧒🏻👧🏼 Beneficiile Salinelor sunt :👧🏼🧒🏻👶🏻
• Combat simptomele cauzate de afecțiunile respiratorii;
• Desfundă nasul;
• Ameliorează tusea rapid;
• Vindecă tusea persistentă;
• Previn gripa și răceala;
• Scad durerea cauzată de inflamație (sinuzite, amigdalite);
• Reduc necesitatea administrării de medicamente (anfiinflamatorii, antibiotice);
• Generază un somn liniștit și o stare generală excelentă;
• Previn reîmbolnăvirile provenite din colectivități (școală, grădiniță);
• Crește capacitatea de rezistență în fața bolilor de sezon, a formelor de diverse infecții.
• Copii vor fi mult mai liniștiți deoarece polipii și amigdalitele primesc un sprijin puternic datorită acțiunilor antiinflamatorii ale sării.

Școala altfel 27.02.2023 – 03.03.2023

Grădinița cu program normal nr. 11 Galați Scoala altfel 27 februarie 2023- 03 martie 2023